Brannagh praktikái

Ezen az oldalon gyűjtögetem a kreatív hobbis, kézimunkás és konyhai eredményeimet. :) Lesznek saját ötletek, és sokfelől begyűjtöttek kipróbálása, leírások, receptek, különféle napi élethelyzetek, viccesek, bosszantók, szívemnek kedvesek egyaránt. Remélem, másnak is hasznára lesz a gyűjteményem. :)

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Filmek valentin estére - Top 10 először

2010.01.21. 12:23 - Brannagh

Címkék: film romantika valentin nap

Nincs is jobb valentin napos program talán, mint egy jó kis közös főzőcske-süttöcske után bevackolni közösen a tévé elé, és valami értelmeset nézni. Ez még rendben is volna, de ekkor jön a súlyos konfrontáció alapesete: milyen filmet? A lányok persze ragaszkodnak valami romentikushoz, merthát mégis ez AZ a nap, amikor ilyet KELL nézni. Ekkor a pár férfitagja természete függvényében a következőket reagálhatja:

  1. ráhagyja az asszonyra, tudván, hogy a spagetti belapátolása után úgyis édes álom jön  a puha combokon, tehát tök mindegy, mit nézünk
  2. hosszas vita után sem tudja elérni, hogy lövöldözés is legyen a programban, ezért megoldja magának: beül a számítógép elé, és nyomja a haverokkal
  3. hosszas vita után kialakul valamiféle kompromisszum 

Értelemszerűen a kompromisszum lenne a legjobb, de minek előtte vita? Felesleges olyan filmeket lóbálni előtte, amiket úgysem nézne meg (ez persze oda-vissza igaz). Ezért most három top 10-es lista következik: nehezebb természetű férfiakkal megáldott hölgyeknek ajánlott romantikus vígjátékok, főleg a sírva röhögős kategóriából. Aztán jó alkalmazkodóképessűg pasikhoz ajánlott filmek, itt már dráma is előfordul. Harmadszorra pedig: amire az év egyik napján se kényszerítsd a szerencsétlent, mert rohamosan csökkenni fog az iq-ja (de mi ettől függetlenül szeretjük ezeket a filmeket). Első fordulóban lássuk a legjobbakat:

Top 10: romantikus vígjátékok

 

1. Másnaposok (The Hangover)

Mi van, ha a legénybúcsú annyira eldurvult, hogy másnap reggel a haveri kör semmire nem emlékszik az éjszakából, és nem találja a vőlegényjelöltet? Van viszont helyette: tigris a fürdőben, tyúk az előszobában, csecsemő a gardróbban, matrac a szálloda tornyán, esküvő az ismeretlen táncosnővel, meztelen kínai a csomagtartóban. Kevésbé romantikus, mint amennyire vígjáték, de a lányokat menyugtathatja, hogy lesz esküvő a végén  :)
 

2. Férj és férj  (I Now Pronounce You Chuck and Larry)

Chuck és Larry tűzoltók, és úgy alakul, hogy Larry megmenti egy tűzben a barátja életét. Cserébe csak annyit kér, Chuck papíron legyen az élettársa, hogy legyen aki gondoskodjon a gyerekeiről, ha vele valami történne. Azonban mikor nyomozni kezdenek utánuk, hogy valóban együttélnek-e, mint egy meleg pár, az élettársi kapcsolatot már a való életben is színlelni kell. A meleg kapcsolatot mindenki előtt vállalniuk kell, Chuck viszont nagyon is vonzódik csinos ügyvédnőjükhöz. 

 

3. Kabalapasi (Good Luck Chuck)

Charlie-t gyermekkorában megátkozza egy lány: minden nő, akivel kapcsolata lesz, az utána következő férfinál találja meg az igaz boldogságot. Felnőve persze kiélvezi a helyzetet: gondtalan egyéjszakás kalandok a nőkkel, akik csak arra hajtanak, hogy miután lefeküdtek vele, végre rájuk találjon az igazi, a férjnek való. Aztán jön egy bolond pingvinmániás lány, akit Charlie már nem csak egy éjszakára akar...

4. A bájkeverő (Bedazzled)

Íme Brendan Fraser és Elizabeth Hurley tökéletes keveréke. Elliot a csodálatos Alison után epekedik, és még a gonosszal is lepaktál, hogy a nő végre észrevegye. Hét kívánságért eladja a lelkét. Ha vagyont, hatalmat és a nőt kívánja: kolumbiai drogbáróként ébred. Ha érzékeny lelkű férfi akar lenni, aki megérti a nőket, akkor olyan csöpögősen végzi, hogy minden naplementénél elsírja magát. És így tovább, és így tovább.... lesz-e olyan kívánsága, ahol az ördög végül nem tud kiszúrni vele?

5. A randiguru (Hitch)

Alex Hitchens azzal keresi a kenyérre valót, hogy kevésbé magabiztos férfitársainak nyújt randitanácsokat. Legújabb ügyfele kiszemeltje egy igazi híresség, így kerül Hitch egy pletykaújságírónő látóterébe, akinek minden vágya leleplezni a randigurut. 

6. Oscar

Szerintem ez Stallone legjobb filmje. Angelo Provolone ismert tagja az alvilágnak, és a szesztilalom idején miből is gazdagodna meg, ha nem csempészetből, haldokló apjának viszont megígéri, hogy jó útra tér. Nem úgy a könyvelője, aki súlyos összegeket lopott tőle, és a pénz visszaszolgáltatásáért a lányát kéri cserébe. Így kerül a képbe egy kézitáska, ami később háromra bővül: egy pénzes, egy gyémántos és egy a szobalány fehérneműivel. Komolyan: akinek van türelme koncentrálni, jobban élvezheti, mint az itt-a-piros-hol-a-pirost.  

7. Páros mellékhatás (Couples Retreat)

Négy házaspár egy trópusi szigeten. Nem sima nyaralásra fizettek be, hanem egy párterápiás kezelésre, ahol azonban a programok közel sem fakultatívak. A sok szakembernek köszönhetően hamar kiderül, hogy nincs házasság probléma nélkül, ha meg mégis, akkor lehet kreálni is. Végül valahogy mindenki átszökik a sziget túloldalára, ahol a szinglik paradicsoma van, és a párterápia hajnalig tartó bulizást jelent. 

8. Csúf igazság (The Ugly Truth)

Gerard Butlert az Operaház fantomja óta rajongom, így ez a film nem kerülhet le a listáról. Roppant hasonló alapsztori, mint a randigurunál: a pasi tévéműsorában nőcsábászatra tanítja a nézőket, az antifeminista téma viszont nem tetszik a romantikus lelkű producernek. Mégis a pasi tanácsai alapján tudja meghódítani a szomszédot, de időközben az is kiderül, hogy mégsem ő álmai férfia. Egy hibája van a filmnek: angolul ajánlott, mert a magyar szinkron szerintem elég vacak lett. 

9. Ünneprontók ünnepe (The Wedding Crashers)

A két jóbarát elmélete: legjobb lagzin felcsípni a kissé már becsiccsentett lányokat, hiszen ilyenkor mindegyiknek elködösül a feje az esküvő gondolatától, de másnap, kijózanodva már biztos, hogy nem akarnak semmit a mellettük fekvő idegentől. Legjobb módszer az egyéjszakás kalandokra. De ha nincs minden hétre egy házasuló ismerősünk, akkor hogyan lógjunk be idegenek lagzijára? És mi van, ha az egyik áldozatba még bele is szeret az ünneprontó?

10. Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt (How to Lose a Guy in 10 Days)

Két fogadás egymástól függetlenül: a férfi fogad, hogy 10 nap alatt az őrületig magába bolondít egy nőt. Az újságírónő is fogad: 10 nap alatt a szakításig kikészít egy pasit. Mi az esélye, hogy ez a páros egybeessen? Hát nem sok, de sokat lehet tanulni belőle. Például, hogy sose vegyél (valentin napra se) a kedvesednek szerelempáfrányt! Vegyél neki inkább valami strapabíró növényt, ami a szaharában is megélne.... 


 

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://brannaghpraktikai.blog.hu/api/trackback/id/tr31689858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása