Brannagh praktikái

Ezen az oldalon gyűjtögetem a kreatív hobbis, kézimunkás és konyhai eredményeimet. :) Lesznek saját ötletek, és sokfelől begyűjtöttek kipróbálása, leírások, receptek, különféle napi élethelyzetek, viccesek, bosszantók, szívemnek kedvesek egyaránt. Remélem, másnak is hasznára lesz a gyűjteményem. :)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Tavaszi videók útmentén madarakról

2010.04.11. 13:14 - Brannagh

Címkék: video madár kert madárbarát

Tavasszal is lehet madarakról jó képeket, videókat készíteni. Egy kis szerencsével legalábbis, főleg amíg nem túl lombosak a fák. Ezt a feketerigót Győrben sikerült felvenni, a csicsörkét Máriagyűdön, kirándulás közben,  a tócsában fürdő verebeket pedig Üllőn. A madarakról egyébként nem csak télen kell gondoskodni. A tavaszi-nyári-őszi időszakban fürdési és ivási lehetőséget kell nekik biztosítani. Ezt meg lehet oldani egy kerti tó szélén kis tócsa vagy szigetke létrehozásával, de a legjobb talán egy külön helyen fürdővizet kínálni nekik. Egy lapos virágalátétbe egy-két centi vizet kell csak önteni, ez tökéletes számukra. Lehet emellett még porfürdőt is készíteni nekik. Nagyon finom port (az út széléről összeszedve és leszitálva pl.) ugyanígy lapos tálon, tányérban kínálhatunk nekik. Feketerigót láttam már így fürdeni az udvarunkban. Mindkét megoldásnál ügyelni kell arra, hogy a macskák ne tudják meglepni a madarakat: érdemes úgy elhelyezni a tálkát, hogy legalább 3-4 méteres körzetben ne legyen bokor, ahol megbújhatnak támadásra várva. 


 


 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brannaghpraktikai.blog.hu/api/trackback/id/tr101911747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása