Brannagh praktikái

Ezen az oldalon gyűjtögetem a kreatív hobbis, kézimunkás és konyhai eredményeimet. :) Lesznek saját ötletek, és sokfelől begyűjtöttek kipróbálása, leírások, receptek, különféle napi élethelyzetek, viccesek, bosszantók, szívemnek kedvesek egyaránt. Remélem, másnak is hasznára lesz a gyűjteményem. :)

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Üdvözlőkártya anyák-napjára teatasakokból

2010.04.26. 18:40 - Brannagh

Címkék: origami ajándék anyák napja környezetbarát teatasak újrafelhasznált

Még márciusban készítettük el egy nyolcadikos osztállyal az itt látható teatasakokkal díszített üdvözlőkártyákat. A kártyák több részből állnak, az én feladatom a dekorálásban való segítés volt. Miután a külső virágdíszítés elkészült, a félbehajtott A/4-es lapok belsejébe a gyerekek beragasztottak egy fogalmazást az anyukájukról, amit előzőleg Anca kijavított helyesírásilag, és kinyomtatott. 

A dekorációról, vagyis a külső hajtogatott mintákról akkor. Kivágott teástasakokból készültek, mégpedig jó sokból. A 18 gyerekre nagyjából így nézett ki az anyagszükséglet:

  • fejenként egy-egy 8 elemből álló virágminta (bár volt, aki kettőt is csinált) = 144
  • fejenként 6 darab levél = 108
  • fejenként 30-40 darab egyforma tasak a kerethez = 540 - 720 darab
  • összesen kb 900-1000 teástasakot használtunk el

A virág hajtogatásmintáját igen-igen egyszerűre vettem, mivel tudom, hogy egyrészt, aki nem szokott hajtogatni, annak igencsak nehezen mennek az ilyen apró mozdulatok, másrészt tudom, hogy vannak az osztályban, akiknek nehezen megy a térlátás, és nem értik a hajtások irányát, szögét. Épp ezért a teljese hajtogatási folyamat mindössze négy egyszerű fázisból áll. A virágok szirmát az alsó képen ábrázoltam, a levelek pedig csupán abból állnak, hogy be kell hajtani a sarkukat a hosszanti középvonalhoz.

 

Az alábbi képeken az origamizó osztály néhány tagja látható, miközben épp a leveleket gyártják, alatta pedig néhány minta a félkész/készülő üdvözlőkártyákból. Amint az látható is rajtuk, gyakorlatilag nincs két egyforma. Ez azzal érhető el, hogy persze nem is tudtam volna mindenkinek egyforma tasakokat biztosítani, mert ahhoz rengeteg kellett volna egy-egy fajtából. Másrészt pedig egyetlen tasakpapírból is négy különféle mintázatú virágot lehet kihozni attól függően, hogy az egyes lépésekben melyik sarkokat hajtjuk fel. Ez pedig összességében nagyon változatos eredményeket hoz, de mellette én is arra biztattam a gyerekeket, hogy a virág és a levelek elhelyezésében bátran éljék ki a kreativitásukat. 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brannaghpraktikai.blog.hu/api/trackback/id/tr621953436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása