Brannagh praktikái

Ezen az oldalon gyűjtögetem a kreatív hobbis, kézimunkás és konyhai eredményeimet. :) Lesznek saját ötletek, és sokfelől begyűjtöttek kipróbálása, leírások, receptek, különféle napi élethelyzetek, viccesek, bosszantók, szívemnek kedvesek egyaránt. Remélem, másnak is hasznára lesz a gyűjteményem. :)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Házi bonbon

2010.12.18. 16:34 - Brannagh

Címkék: video konyha karácsony ajándék advent csokoládé lakoma romantika decoupage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karácsonyi ajándékba készült ez a nagy doboz házi bonbon, ugyanis a nagymamámnak egyszerűen már nem tudunk mit kitalálni. Szüksége nincsen semmire, hobbija a rádiózás és az édesség.  Ezért anyu decoupage-olt egy csinos dobozt, és készítettünk hozzá mindenféle finomságot. Ehhez csak pár tábla jó kemény féle étcsoki kell, amit gőz fölött felolvasztunk, és vagy műanyag/szilikon formákba öntjük, vagy mindenféle gyümit mártogatunk bele. 

Készítettünk sima virág alakú csokitallérkákat, ehhez egy Milka bonbon műanyag tartóját tettük félre. Készült még szintén ilyen műanyag tartó segítségével rumos-meggyes is, ehhez házi befőttet használtunk. Az én kedvencem a simán csokiba mártott dió, ugyanennek a továbbfejlesztett változata, mikor a kimagozott datolyaszem belsejébe egy fél diót nyomunk, és a lyukat bezárjuk olvasztott csokival. Mondjuk én a datolyát nem szeretem, de attól még lehet jó. 

A -7 fokban percek alatt megdermedtek a csokik a külső ablakpárkányon, utána kisebb-nagyobb muffinpapírban szorongattuk be a dobozba. Három rétegben sikerült elhelyezni, a régeteg közé szintén gyári bonbonos dobozból való fedőpapírt tettünk, méretre vágva. Már csak egy széles piros szalagra vár kívülről, és kész is. A bonbon el fog fogyni belőle, de a csinos doboz továbbra is megmarad, így valami tartós ajándékot is adtunk. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brannaghpraktikai.blog.hu/api/trackback/id/tr332524199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ghita77 2010.12.18. 23:32:12

Hű de jó ötlet!
Képzeld, én pedig kitaláltam, hogy Évi barátnőmnek, akitől tavaly csomó kaját kaptam ajándékba, megvalósítom a tőled kapott praktikában látott ötletet: mézes aranytallérokat sütök (a fellengzős név a sütiszaggató híján kispohárral fazonra vagdalt mézeskalácsot takarja :)), azokat egy üvegffestékkel (amit addig visszakapok Gyöngyikétől) csillagmintásra mázolt befőttesüvegbe teszem, és a tetejét bevonom textíliával!
De most nagy gusztusom támadt megcsinálni ezeket a bonbonokat is. Kicsit nagyobb üveg kell...noha azért nem ötliteres :)

Brannagh · http://studiolum.blog.hu 2010.12.19. 07:52:49

Én csak azt sajnálom, hogy lemaradt a tetejükről a szép fehér csokis díszítés :D megettük ugyanis a táblát, szégyen gyalázat....
Bármikor szívesen látok portrét a műveidről, tudod ;)


süti beállítások módosítása