Brannagh praktikái

Ezen az oldalon gyűjtögetem a kreatív hobbis, kézimunkás és konyhai eredményeimet. :) Lesznek saját ötletek, és sokfelől begyűjtöttek kipróbálása, leírások, receptek, különféle napi élethelyzetek, viccesek, bosszantók, szívemnek kedvesek egyaránt. Remélem, másnak is hasznára lesz a gyűjteményem. :)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Térbeli csillag karácsonyfadísznek - teapapírból

2009.11.13. 09:53 - Brannagh

Címkék: origami karácsony advent környezetbarát teatasak kreatív hobbi újrafelhasznált

Van a rokonságban egy 16 hónapos kisfiú,  akinek az anyukája a szoptatás ideje alatt rengeteg tejtermelést elősegítő teát ivott. Ha belegondolunk, hogy a szoptatás idején az anyának napi 5-6 liter folyadékot kell elfogyasztania, akkor érthető is, hogyan jött össze egy év alatt ilyen óriási mennyiség ebből a filtertasakból. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Íme az egyes elemek meghajtogatásának technikája. Készüljünk fel rá, hogy ehhez a típusú csillaghoz 18 darab egyforma elem szükséges! Habár akár kevesebb csúcsú csillagot is össze lehet hozni belőle, engem az inkább kockára emlékeztetett, mint csillagra, ezért ennél a típusnál maradtam. Persze, akár nagyobb méretet is ki lehet rakni belőle. Az a jó a sokelemes origamiban, hogy a végeredménynek csak a képzelet szab határt. Na meg persze a türelem  :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innen letölthető az előbbi kép nagyobb méretben is, a jobb láthatóság kedvéért:

brannaghpraktikai.blog.hu/media/image/tejes%20csillag/100_1810.JPG

 

Ha elkészült a 18 darab, már csak megfelelően össze kell csúsztatni őket: az egyiknek a csúcsát a másiknak a zsebébe. Vigyázat: a teatasak mintája folytán két különböző mintázatú csúcsot fogunk kapni. Oda kell figyelni, hogy az egyformákat csúsztassuk össze, így lesz igazán szép a minta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy-egy 3D-s csúcsocska 3-3 elemből készül el. Persze a képen látható szabadon lógó papírcsúcsok már egynek számítanak a következőként kialakítandó csúcshoz, így még kettőt kell összecsatolni velük. Elméletileg a zsebek, ha végül elkészül a mű, fixen megtartják magukat, én azonban ajánlom a ragasztó használatát az összecsúsztatásnál. Így sokkal könnyebb dolgozni vele, és látszani egyáltalán nem fog a ragasztózás.

Az alsó képen is látszik, hogy váltakozva alakulnak ki zöld illetve piros mintás csúcsok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül az egészet körbetekertem elegáns kék szalaggal. Szerencsére a rövidáruboltban 70%-os leértékelés volt, így sokkal olcsóbban jutottam hozzá nagy mennyiséghez  :)

 

Jó szórakozást!

A bejegyzés trackback címe:

https://brannaghpraktikai.blog.hu/api/trackback/id/tr151521931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása