Brannagh praktikái

Ezen az oldalon gyűjtögetem a kreatív hobbis, kézimunkás és konyhai eredményeimet. :) Lesznek saját ötletek, és sokfelől begyűjtöttek kipróbálása, leírások, receptek, különféle napi élethelyzetek, viccesek, bosszantók, szívemnek kedvesek egyaránt. Remélem, másnak is hasznára lesz a gyűjteményem. :)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Örökbefogadva

2010.12.28. 19:13 - Brannagh

 

 

Ma kimentünk a Pécs melletti Misina állatmenhelyre, hogy  esetlegesen örökbefogadjunk egy kiskutyát. Az eredeti elképzelés egy (legalább félig-meddig) beagle kölyökkutya volt, oka: a gazdinak kikiáltott személy enyhe Star Trek rajongása. Archer kapitány kutyáját viszont nem sikerült leutánoznunk, mert azonnal megtetszett egy három hónapos körüli szürke kislány. Fajtájára nézve valahol a weimari vizsla irányába lőtték be a gondozók, de valószínűleg valami ismeretlen típus is van benne, mert a testvérei fele fekete, sőt egyikük barna foltos. Ugyanis többen voltak, a gondozók elmondása szerint egy kartondobozban vitték őket be hozzájuk, hogy az út mentén találták. Mégis úgy gondolták a Misinán, hogy az anyuka gazdája adta le őket, mert tiszták, szárazak, illatosak és egészségesek voltak, egy sem pusztult el közülük később sem. Csak hát a menhely nem vehet át kutyát "nem tudom hová tenni" alapon, hanem csak, ha találtként adják le. De legalább jó helyre kerültek. 

A Szilvire keresztelt lánykát az összes oltással és chippel ellátva kaptuk meg, sőt a chipet épp akkor tette be neki az állatorvos, én tartottam közben a kutyust, de cseppet sem izgett-mozgott, csak szörnyen remegett ijedtében. Egyébként is nagyon rendes kiskutya, ha meg kellett fogni, például a kocsiban arra a 30 km-re, míg hazaértünk és ölben tartottam, teljesen nyugodt volt, az autóút végére ráadásul már majdnem elszunyókált. Viszont mikor földet ért, akkor máris elkapta a játszhatnék, szóval mulyának sem nevezném. Mivel a szőre kicsit ragacsos volt, fürdetéssel kezdtük a programot, amit nem nagyon szeretett, meg a hajszárítót sem, mert azért a biztonság kedvéért félig-meddig megszárogattuk. Amíg el nem utazik január elején a végleges otthonába, arra az időre itthon a ritkábban használt fürdőszobában helyeztük el, mert pillanatnyilag nem tudunk másféle kellemes melegre fűtött helyet biztosítani neki, de ez egy hétig még megteszi. Kapott azonnal fényvisszaverős nyakörvet és pórázt is, holnap a sétálást is kipróbáljuk. Meg kerítettem neki egy rágható játékot is. A Szilvi névről pedig még erősen elgondolkodunk, mert mindketten megvétóztuk. "De nekem ez a Vétó kezd egyre jobban tetszeni!"    :)

A bejegyzés trackback címe:

https://brannaghpraktikai.blog.hu/api/trackback/id/tr442544629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ghita77 2010.12.28. 20:08:00

A kis Vétó gyönyörű aprólék! Tökéletesek a mancsocskái, és gyönyörű a füle. A szeméből ugyan nem sokat látok, de biztos, hogy nagyon értelmes és életrevaló kutyus, ez már abból is látszik, ahogy a teknős körül rágcsál. Biztos hamar szobatiszta lesz, ha pedig ivartalaníttatni akarjátok, olcsóbb, amíg kicsike, és sokkal kevesebb fájdalommal jár a kutyusra nézve.
Sok örömöt kívánok hozzá, a kutyusnak hosszú-hosszú, boldog és egészséges életet, és remélem, aki csak olvasssa a blogot, mindenki ilyen csodaszép, sötét szőrű apróságot akar majd örökbefogadni!

Brannagh · http://studiolum.blog.hu 2010.12.29. 10:05:08

@Ghita77: kapott homokot, és bár az első piramist még a padlóról kellett feltakarítani utána, a második alkalomtól már kihasználta a homokos tálcát. Remélem, nem csak véletlenül :) A Misinán azt mondták, legkorábban fél évesen lehet majd ivartalaníttatni, különben már mi is úgy kaptuk volna. Majd még alakul ez. Ma azt gyakoroltuk, hogy "gyere", bár séta közben néha még behúzta a kéziféket, fenékféket, de azért haladunk.

BrandiSzofi 2011.01.11. 19:23:28

de cuki! gondolom azóta már döntöttetek a blöki nevéről, de egyszer (régen) találtam egy magyar kutyanévgyűjteményt a neten. Sok jó ötlet volt benne! Sajnos már nem tudom, milyen link alatt, de majd csak segít a google. :)

Brannagh · http://studiolum.blog.hu 2011.01.12. 13:30:32

@BrandiSzofi: Bloody Mary lett szerencsétlenke :D röviden csak Méri. De ez a névgyűjtemény roppant érdekesen hangzik.


süti beállítások módosítása