Brannagh praktikái

Ezen az oldalon gyűjtögetem a kreatív hobbis, kézimunkás és konyhai eredményeimet. :) Lesznek saját ötletek, és sokfelől begyűjtöttek kipróbálása, leírások, receptek, különféle napi élethelyzetek, viccesek, bosszantók, szívemnek kedvesek egyaránt. Remélem, másnak is hasznára lesz a gyűjteményem. :)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Esküvő Kiállítás (2011. 01. 16. Kongresszusi Központ)

2011.01.23. 19:15 - Brannagh

Címkék: esküvő romantika esküvőkiállítás

 

 

 

Idén az az egy esküvő kiállítás lett meg, ami a tavalyiakból kimaradt, na persze, ha a legnagyobbakat nézem. Csak röviden összefoglalva, hogy miket tapasztaltam. Ami jó volt, hogy egyáltalán nem volt tömeg, bár lehet, azért, mert épp vasárnap délben értünk oda, többen is mondták, hogy szombaton sokkal nagyobb volt a forgalom. Ami nem volt jó: az épület kialakítása miatt a standok jó része az egyes szintek folyosóin voltak, és ezért nem lehetett kialakítani próbához paravánt vagy hasonlót. Igaz, az alsó szinten volt egy nagy terem is, de ott sem volt sok próbalehetőség: talán ha 4-5 üzlet készült erre. Bár személy szerint az a véleményem, hogy a tervezők egyáltalán nem is akartak még lehetőséget sem biztosítani, sokan csak pár próbababát hoztak, rá ruhát, és egyébként leültek beszélgetni. Ahol pedig lett volna lehetőség próbára, ott rengeteg lány várakozott, nekem pedig nem jön be sem a sorbanállás, sem a tolakodás. Éppezért csak két ruhát tudtam felvenni az egyik helyen, de ezek közül is csak az egyik tetszett, a másikat fel sem teszem.  

Szintén nem volt jó, hogy ezen a rendezvényen sokkal kevesebb szóróanyagot kaptunk, mint tavaly, ráadásul a helyszínek, éttermek, fotósok lapjain nem nagyon szerepeltek árajánlatok. Habár ahol csak megálltunk, mindenhol jelentős kedvezményeket említettek, ahogy meghallották az elképzelésünket, hogy majd téli, havas lagzit szeretnénk. Nyilván ebben az időszakban sokkal kisebb a helyek és a fotósok forgalma is. Téli fotót viszont csak egyikük tudott mutatni az albumjaiban, azon szerencsére hó is volt, és nem is beállított képek, hanem olyan szép, természetes, spontán hatásúak. Igaz, a többiek is megígérték, hogy a havat el tudják intézni, a többi már csak rajtunk múlik. Gondolom, photoshopra céloztak  :(

Visszatérve az elkanyarodásból a ruhapróbára: alapjában véve kellemes emlék volt. Nem volt beszólás az alkatomra, hogy juj, csak 38-as ruhákat hoztunk, sőt, az egyiket azért nem javasolta a hölgy, aki segített, mert túl nagy méret. Ellenben próba közben beszélgettek egymással, és erősen gyanítom, hogy az én füleimnek volt szánva a mondandójuk, miszerint: "Tudtad, hogy csak mi tartunk általunk varrott, egyedi ruhákat? Még a hernyóselymesek is úgy hozatják, és nem maguk varrják..." Ezt erősen kétlem különben, és kissé meg is kesergette a jó benyomást. Sajnos pont ellenkező hatást értek el nálam, mint amire valószínűleg számítottak.

 

 

Azért álljon itt még jópár fotó a ruhákról. Választék volt bőven, drágább, "olcsóbb", nagyjából a két napos kölcsönzésestől a félmilliós hernyóselyemig minden. Engem legjobban a nagyon tarka, nagyon nem kommersz Kis Brammer méteráru anyagmintái nyertek meg, és amit felgombostűztek a babára, az akár azonnal jöhetne  :)  A másik nagyszerű a kézi vert csipkével díszített ruha, ahol a hölgy (talán hogy elfoglalja magát) vitte magával a kézimunkáját is. Nagyszerű volt nézni, ahogy dolgozik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán persze megvoltak a szokásos kiegészítők is: dekoráció dekoratőrrel, csokiszökőkutak, torták, terítékek, virágkombinációk. A legötletesebbnek a virágokkal díszített napernyőféleséget tartottam, naccerű nyári ötlet. Szintén a kiegészítők közé tartozott a rengeteg helyszín ajánlat, dj-k, zenekarok, ja, és ahogy beléptünk, szinte az első volt, hogy hitelt ajánlottak. Gondoltam, köszönöm, nem, inkább várok még öt évet. Ami nagyon tetszett még: kaptunk egy formára hajtogatható süteményes dobozt az egyik standnál, nagyon jópofa magyar népmesés motívummal. Ha aktuális lesz, ezt a céget biztosan megkeressük: darabja 85 forintért simán be lehet belőle vásárolni egy adagot, egy 150 fős lagzira max 60-70 darab tuti elég, ha még a káposztának veszünk hozzá műanyagot, akkor is kijön 10.000-ből, hogy ízlésesen csomagoljuk a hazavinni valót. Legyen is ez a reklám helye: www.arlekft.hu

       

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brannaghpraktikai.blog.hu/api/trackback/id/tr202607992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ghita77 2011.01.23. 21:08:18

Megőrülök a klasszicista (vagy a fűzős cucc barokk?) esküvői ruhákért!!! Valami gyönyörű a halványzöld csipke a piros virágmintával, és a kis fekete mellényes rózsaszín szoknyával is nagyon szép, bár a kötényt sztem nyugodtan lefelejthetik róla, sem eredeti funkciójának nem megfelelő, sem ha a nő leendő helyét sejteti a házasságban, nem illő emlékeztetni.
Most komolyan, gyakrabban kellene történelmi ruhákat viselni esküvőkön, képzeld el egy bocskait viselő vőlegénnyel, milyen káprázatos volna...Attól tartok, huszár egyenruha a vőlegényre már enyhe túlzás volna, bár a párducprémes kacagány nagy vonzerővel bír :)

Brannagh · http://studiolum.blog.hu 2011.01.23. 21:24:51

@Ghita77: ízlések és pofonok, mint mondani szokás :) Nekem legjobban az általad mondottak alatt lévő egyszerű fehér tetszik, talán még abroncs sem kell alá. A kötényt egyébként nem bánnám, bár az már szerintem a menyecskeruha része. Sőt, szeretném szép népiesre, nagyon sok energiabefektetéssel sikerült drávaszögi hímzésmintát találnom, ráadásul igazán szépet. Mi ugyanis a Drávaszögbe esünk, néprajzi szempontból az Ormánságba már Harkány sem tartozik bele. Nagyon nehéz egyébként drávaszögit találni, Magyarországon mindenki a kalocsaiért van megőrülve, mert juj, az milyen szép színes :S Ez olyan igazságtalan. Na, szóval megvan már a minta, megvan az anyag, ha lesz időm, meghímzem magamnak a menyecskekötényemet :) Eredetileg a nagyimnak akartam adni, hogy megcsinálja, de mondta, hogy ő ezeket az öltéseket nem ismeri, és vén fejjel újat már nem akar tanulni :)


süti beállítások módosítása