Brannagh praktikái

Ezen az oldalon gyűjtögetem a kreatív hobbis, kézimunkás és konyhai eredményeimet. :) Lesznek saját ötletek, és sokfelől begyűjtöttek kipróbálása, leírások, receptek, különféle napi élethelyzetek, viccesek, bosszantók, szívemnek kedvesek egyaránt. Remélem, másnak is hasznára lesz a gyűjteményem. :)

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Utolsó kommentek

Citromos kuglóf: majdnem, mint Ancáé

2011.04.17. 21:12 - Brannagh

Címkék: konyha recept muffin sütemény lakoma

25 dkg puhábbra melegített margarint 25 dkg cukorral, két vanilincukorral, egy citrom levével és héjával habosra keverünk. Hozzáütünk négy tojást, újra felverjük. Ráborítjuk a 25 dkg lisztet egy csomag sütőporral elkeverve, majd szép egyenletesre keverjük az egész tésztát. Ez épp elegendő egy átlagos méretű kuglófforma megtöltéséhez. Könnyű megjegyezni, mert a mérni való hozzávalókból mindegyikből 25 dkg kell. Előmelegített sütőben 150-170 fokon kb egy óra alatt sül meg. Én szilikonformában szeretem sütni, mert nem ragad bele a tészta, mégis szépen karamellizálódott, barnás, ropogós héjat kap. Kuglófforma helyett muffinformákban is el lehet készíteni, persze így hamarabb megsül. Tűpróba mindig ajánlott. Lekvárral szoktuk enni, de egy finom, erős kávéhoz magában is kitűnő.

A bejegyzés trackback címe:

https://brannaghpraktikai.blog.hu/api/trackback/id/tr272834617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ghita77 2011.04.17. 22:24:28

Hű de szép.
És nagyon egyszerűnek is tűnik, hiszen nem kell a tojásfehérjét felverni, ami nekem még az életben nem sikerült. Csak kuglófforma kell hozzá :) Mi az, mármint mit jelent, hogy "habosra keverünk"? Hogy kell kinéznie a habos margarinnak? (Bocsi a kérdésért.)

Brannagh · http://studiolum.blog.hu 2011.04.18. 11:28:11

@Ghita77: habverővel kell felverni a cukrozott, félig puha margarint, és kb úgy kell kinéznie, olyan fodrosan, mint ahogy a torták tetejére szokták nyomni, díszítésnek. A tálban is olyan fodros lesz, csak nem olyan aprófodros, hanem nagy fodros.