Brannagh praktikái

Ezen az oldalon gyűjtögetem a kreatív hobbis, kézimunkás és konyhai eredményeimet. :) Lesznek saját ötletek, és sokfelől begyűjtöttek kipróbálása, leírások, receptek, különféle napi élethelyzetek, viccesek, bosszantók, szívemnek kedvesek egyaránt. Remélem, másnak is hasznára lesz a gyűjteményem. :)

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Levin vagyok, a nagy Levin. És most már mindent tudnak.

2011.07.27. 21:45 - Brannagh

Címkék: video konyha recept lakoma

Szóval a ma reggel készült, és barátilag elpostázott rántottaképekről rögvest asszociáltam Levinre, a nagy Levinre, nem véletlen, különben, ezért nem tudtam megállni, hogy be ne tegyem ide ezt a kis videót. Rajongom Rejtő Jenőt, várom a megfejtéseket, hogy ki is volt Levin  :)  Aki szeretne egy jó könyvet olvasni, annak tehát nagyon tudom ajánlani A három testőr Afrikában című Rejtő-regényt. Akinek csak másfél órája van, annak pedig a filmváltozatot, mert ugye nem vagyunk sznobok, ha nem muszáj, és ez különben is egy jól sikerült Bujtor István-film. A rántotta pedig álljon itt az örökkévalóságnak:

Ádám rántottája

- Rama margarin (hagymát ezen pirítom)
- tojás
- tej (az összekevert tojásba)
- paradicsom
- erőspaprika
- hagyma
- paprikás szalámi
- reszelt sajt (füstölt, pannónia vagy trapista)
- só, oregano, majoranna, bors

A továbbiak értelemszerűen: alul ugye a hagyma és a szalámi szépen megpirul a margarinon, erre kell ráborítani az előre felvert tojást, amit kikeverünk tejjel és a fűszerekkel. Állandó forgatás-kevergetés mellett megsütjük, időközben beletéve a zöldségeket is. A sajtot akkor a legjobb rátenni, amikor még forró, hogy egy picit ráolvadjon. Egészségünkre  :)

A bejegyzés trackback címe:

https://brannaghpraktikai.blog.hu/api/trackback/id/tr1003105690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ghita77 2011.07.27. 22:49:24

Bár Senki Alfonzot mindig olyan titokzatos, sasorrú, fekete szemű, kreol spanyolnak képzeltem volna a leírás alapján, Yvonne-t csinosnak, és az egész szereplőgárdát vagy egy huszassal fiatalabbaknak, Csülköt meg olyan szeretnivalóan ostoba izomagyú, de tűrhető külsővel megáldott jenkinek (feltétlenül félhosszú, szőkésbarna hajjal, de a légióban úgyis mindenkit kopaszra nyírnak :)), így a film kétséget kizáróan nem nyerte el a "Rejtő Jenőn edzett kamaszkorom zsenge, kislányos álmainak beteljesülése" címet, de halottakról jót vagy semmit, és Bujtor Istvánnak voltak már teljesítményei (pl. Bud Spencer vagy a Sándor Mátyás :))...de jobb Levint én sem nagyon tudtam volna kitalálni, mint az öreg Benedek :)
Emlékezetes számomra a prézli, mely Levin-módon friss zsemlye megpirításával készült aranyszínű morzsa, és nem azonos azzal a kispolgári csökevénnyel, miszerint száraz kenyeret reszelünk le :D

Brannagh · http://studiolum.blog.hu 2011.07.27. 22:54:51

@Ghita77: Én már sokkal előbb láttam a filmet, mint hogy a könyvet olvastam volna, úgyhogy sajnos a karakterek már determinálva voltak :) az én kedvenc szereplőm különben mindig is a Török Szultán volt (akinek szintén nagyon jó színészt találtak). Nem tudom, az előzményregényt olvastad-e, az Elátkozott partot, ott tényleg egészen máshogy írják le Senki Alfonzt, főleg, mert ugye kifejezetten előkelő származású. Jobb lett volna, ha kicsit elegánsabbra veszik a karaktert :) De a film ettől függetlenül nagyon élvezhető.

Ghita77 2011.07.28. 00:42:47

Az az én nagy bajom, hogy minden könyvet előbb olvasok el, mint hogy felmerül a megfilmesítés gondolata is akár! Persze, hogy olvastam az Elátkozott part-ot is...És a szereplőválogatás mindig nagy csalódást okoz.

Úgy kell felfognom, hogy ez egy egyedi, rendezői látásmód :) (Ami merő véletlenségből nem egyezik Rejtőével. Se az enyémmel :))


süti beállítások módosítása