Brannagh praktikái

Ezen az oldalon gyűjtögetem a kreatív hobbis, kézimunkás és konyhai eredményeimet. :) Lesznek saját ötletek, és sokfelől begyűjtöttek kipróbálása, leírások, receptek, különféle napi élethelyzetek, viccesek, bosszantók, szívemnek kedvesek egyaránt. Remélem, másnak is hasznára lesz a gyűjteményem. :)

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Varrógépezett újságtartó

2009.08.16. 22:17 - Brannagh

Címkék: ajándék textil varrás kreatív hobbi újrafelhasznált

Gyakran előfordul, hogy otthon valamilyen anyagból, textilből kidobásra ítélt felesleg lesz. Például, ha lecseréljük a függönyt, elszakadt a takaró huzata, de sok ruhadarab is ilyen sorsra juthat. Ha ezeket nem dobjuk ki, hanem egy rongyosszekrénynek kinevezett polcra gyűjtjük, vagy dobozokban félrerakjuk, később még sokmindenre felhasználhatóak. 

Íme egy jó ötlet azoknak, akiknek már halomban áll otthon  az újság. Az a legegyszerűbb, ha egy sokzsebes tartóba gyűjtjük külön-külön a folyóiratokat, így még az egyes számokat is időrendi sorrendbe tudjuk rendezni, és könnyű benne a keresés is. Nem kell például dobozokat vagy ágyneműtartókat feltúrni. Ráadásul maradék anyagokból nagyon egyszerű elkészíteni. 

 

Fontos, hogy mérjük le, mekkora újságokat szeretnénk beletenni: nehogy az legyen, hogy túl kicsire sikeredik. Ezt a szélességet vesszük alapul a hátlap kiméréséhez. Adjunk hozzá a mérethez még 5 cm-t, hogy könnyű legyen becsúsztatni a lapokat, és még 5-6 cmt, amit az anyag beszegésére fogunk elhasználni. A darab hossza attól függ, hány zsebet szeretnénk rátenni. Az enyémen négy van:

  1. felső szint: főzőcskézős és receptes lapoké
  2. alatta: kötős-horgoló lapok
  3. alatta: kreatív hobbis dolgok
  4. legalul: egyebek, ami a felül lévő kategóriákba nem fértek

Most ki kell vágni a zsebeknek való anyagot is: szintén az újság méretét vegyük alapul. A magasságánál az a jó, ha a lapnak maximum az egyötöde lóg ki, így látható, hogy mi van a tartóban, de nem fog kiborulni. A szélessége legyen kb. 8-10 cm-rel nagyobb, mint a hátlapé. Így majd több újság fog férni a tartóba.

Minden egyes textildarabot egyesével körbe kell szegni. Erősen javallott varrógép használata: nagyon meggyorsítja a munkát. Ha kész, terítsük le a földre a darabokat, és helyezzük őket egymásra úgy, ahogy később össze szeretnénk varrni. Ha elrendeztük, szúrjunk egy-két gombostűt a hátlap anyagán oda, ahol a zsebek alja lesz. Ez azért szükséges, mert szépen mutat, ha a zsebek egy picikét fedik egymást, így viszont a legfelsővel kell kezdeni a varrást, és a többinél a jelölés nagyban meg fogja könnyíteni  a dolgunkat. Varrjuk fel tehát a kisebb darabokat. Először a két oldalát, aztán az alj vonalát varrjuk. Mivel szélesebb a zseb anyaga, mint a hátlapé, így egy-két helyen be lehet hajtani az anyagot, mint a rakott szoknya lapjait. Így több fog férni a zsebbe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fontos szempont, hogy a tartót olyan pálcával rögzítsük, ami el fogja bírni a belepakolt papírok súlyát. Én a szomszédtól átnőtt bambusznádat szoktam használni. A kiszáradt bambuszokat télen levágjuk, és később sokmindenre jók lesznek. Most vágjunk le az egyik vastag és erős szálból egy akkora darabot, hogy bőven túlérjen a tartó szélességén. A bambusz akkor szép, ha alaposan megtisztítjuk a levelektől, és akkor fog biztosan tartani, ha nincs rajta repedés. A hátlap felső részét hajtsuk vissza, és varrjuk le,  hogy a rúd számára egy kényelmesen bő bújtató jöjjön létre. 

Végül szögek vagy csavarok segítségével rögzítsük a falon.

                                                                                 Már mehet is a pakolás!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brannaghpraktikai.blog.hu/api/trackback/id/tr61313819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása