Brannagh praktikái

Ezen az oldalon gyűjtögetem a kreatív hobbis, kézimunkás és konyhai eredményeimet. :) Lesznek saját ötletek, és sokfelől begyűjtöttek kipróbálása, leírások, receptek, különféle napi élethelyzetek, viccesek, bosszantók, szívemnek kedvesek egyaránt. Remélem, másnak is hasznára lesz a gyűjteményem. :)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Cipőtartó zsákok - por ellen

2009.10.02. 11:40 - Brannagh

Címkék: textil varrás kreatív hobbi újrafelhasznált

Szintén maradék anyagból könnyen össze lehet hozni ilyen csinos zsákocskákat például cipőknek. Muszáj volt megcsinálnom már, nálunk nagyon poros a ház (állítólag a padlófűtés mellékhatása), de ez legyen a legnagyobb gondunk, nem igaz?   :)    Viszont a cipőim a nyitott szekrényen borzasztóan tudnak kinézni, legalább hetente pucolni kellett mindet a lerakódott por miatt. Pár napja ezt meguntam, és mentem bevásárolni. Az alapanyagok: turkálóból szerzett nagyméretű, aprómintás paplanhuzat, és egy rövidáru kiárusításakor olcsón vásárolt 10 méternyi zöld selyemszalag. A továbbiakban a dolog egyszerű: a huzatot megfelelő méretű darabokra szabdaljuk, körbeszegjük, zsákká varrjuk, és a szájához nem felejtünk el egy szélesebbféle visszahajtást készíteni, amibe be lehet fűzni a szalagot. Voila   :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hosszúszárú csizmákat a legjobb a száruknál fogva felakasztva tárolni, mert így nem esik össze a száruk a nyár alatt. Ha van akasztó a belsejükben, akkor csak fel kell akasztani őket egy ruhafogas két végére, majd az egészre ráhúzni a megvarrt zsákot, mint egy szoknyát. Végül az akasztó nyakánál összehúzni a szalagot, hogy a zacsi le ne essen. És kész is, mehet a szekrénybe. :)   Ha nincs akasztója, akkor néhány öltéssel varrjunk  a belsejébe egy-egy szalaghurkot, és kész is. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha a zsákok porosak lesznek, akkor pedig csak behajítani őket a mosógépbe :)

 

Jó varrogatást!  :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brannaghpraktikai.blog.hu/api/trackback/id/tr931422531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása