Brannagh praktikái

Ezen az oldalon gyűjtögetem a kreatív hobbis, kézimunkás és konyhai eredményeimet. :) Lesznek saját ötletek, és sokfelől begyűjtöttek kipróbálása, leírások, receptek, különféle napi élethelyzetek, viccesek, bosszantók, szívemnek kedvesek egyaránt. Remélem, másnak is hasznára lesz a gyűjteményem. :)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Töltött rántotta

2010.01.12. 10:01 - Brannagh

Címkék: konyha recept lakoma

Ha valaki igazán jól akar lakni reggelire, akkor a rántotta mellé általában eszik egy szelet kenyeret, egy zsömlét vagy kiflit. Ezen fog alapulni a következő házirecept, vagyis hogy hogyan tehetjük érdekesebbé ezt az említett kenyérszeletet és magát a rántottát is  :) Nagy előnye a receptnek, hogy akár a háromnapos száraz kenyér is újrahasznosítható általa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók: hát az változó. Egyrészt aszerint, hogy hányan falnának belőle, másrészt aszerint, hogy mi van a hűtőben. Ahhoz, hogy kivitelezhető legyen, azonban mindenképp szükséges a kenyér és a tojás. A képen három személyre főzőcskéztem a rántottát, és volt benne még kockára vágott szalonna, paprika, gomba, néhány szelet felvágott. Ez utóbbit a kedvesem apírotta, és fontosnak tartotta, hogy tortaszelet alakjuk legyen, ha már az étek a nagy nyilvánosság előtt is megjelenik  :)

A hozzávalók mennyiségét úgy a legegyszerűbb kiszámítani, ha végiggondoljuk, hogy amúgy  mit ennénk meg egy reggelire. Például egy szelet kenyér, egy tojás, két szelet szalonna, egy paprika. És a végén mindent serpenyőbe hajigálunk, darabolva persze. 

De rengeteg minden mást is lehet belepakolni, például hagymakarikákat, kolbászkát, virslit, sőt akár paradicsomot is, bár ott folyósabb lesz a végeredmény. Gyakorlatilag bármit, amit a hűtőben találunk, és nem édes jellegű. 

Elkészítéskor első körben a szokásosnál bővebb olajon megpirítjuk a hagymát és a szalonnát, majd ráhajigáljuk az összekockázott kenyeret. A kenyérdarabkák felszívják az olaj egy részét, ezért vigyázni kell, nehogy odaégjenek a serpenyő alján, mert akkor égett pirítós lesz a rántotta alapja. Én közepes lángon szoktam pirítani, de úgy, hogy aláteszek egy elosztót. Így valamivel lassabban készül el, de legalább akkor sem kap le az alja, ha nem állok őrt mellette folyamatosan. Ha ízlés szerint megfelelő pirosra alakultak a kockák, akkor jöhet a többi hozzávaló, legvégül a tojások. Az is ízlés kérdése, hogy ki mennyire szereti megsütve a tojást, mert ismerek olyat is, aki félig nyersen kedveli, de hát ez már nagyon is szubjektív. Sőt, ez az egész rántotta nagyon szubjektív, de ezt szeretjük benne, hogy bármiből készülhet, ami kéznél van  :)

 

Jó étvágyat hozzá!

Italajánlat reggelire: egy bögre kávé  :)

A bejegyzés trackback címe:

https://brannaghpraktikai.blog.hu/api/trackback/id/tr431665795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása