Brannagh praktikái

Ezen az oldalon gyűjtögetem a kreatív hobbis, kézimunkás és konyhai eredményeimet. :) Lesznek saját ötletek, és sokfelől begyűjtöttek kipróbálása, leírások, receptek, különféle napi élethelyzetek, viccesek, bosszantók, szívemnek kedvesek egyaránt. Remélem, másnak is hasznára lesz a gyűjteményem. :)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Filmek valentin estére - Top 10 másodszor

2010.02.06. 20:05 - Brannagh

Címkék: video film romantika valentin nap

Már volt szó arról, hogy ha szívünk csücske kedvesünk nem eléggé hajlik a romantikázásra, milyen film lehet jó tipp a valentinozós estére. Persze, ha az ember otthon maradós programot csinál. Most tíz olyan film jön, amit a témára hajlóbb természetű férfiember azért még könnyedén megemészt. Romantikus filmek, esetleg drámák. 
   

1. Tulipános Fanfan (Fanfan la tulipe) 2003

Üdítően vidám francia film, kalandfilmként bejegyezve, de szerintem vígjátékként is futhatna. A sztori szerint a sármos és nőcsábász francia fiatalember beáll a seregbe, hogy meglépjen egy esküvő elől. Egy cigánylány királylány feleséget jósol neki, és másnap meg is menti a rablóktól Pompadourt és a vele lévő királylányt, így lesz Fanfan tulipánossá. Később hisztérikai okokból letesz választottjáról, de ekkor már késő beleszeretni valaki másba, mert az akasztófát is ígérgetik neki. Elegáns, színpadra írt szöveggel. A pasiknak ajánljuk: ha rosszabbul tűrik, Pompadour miatt akkor is érdemes megnézniük  ;) Ha a férfiú jól bírja a strapát, akkor nem kizárt, hogy az eredetit is megnézné, 1952-ből Gerard Philipe-pel és Gina Lollobridgidával. Bár őszintén szólva kétlem... Sajnos magyar szöveggel vagy felirattal csak ilyenféle részletet találtam belőle:

 

2. Don Juan deMarco, 1995

Have you ever really loved a woman?

Mi van akkor, ha mai napság valaki elhiteti magával, hogy ő Don Juan, és ezernél is több nőt vitt már ágyba. Mi van akkor, ha képes arra, hogy mások is az ellenállhatatlan hódítót lássák benne? Még a pszichiátere, sőt még az ápolónők, ápolók is. Ja, és akkor szerettem bele Bryan Adams zenéjébe, igazán nagyszerű lett a soundtrack. Angolul értőknek nagyon ajánolom az éttermi jelenetet megnézni, sajnos feliratos változatot nem találtam. 

 

 
 

3. Csokoládé (Chocolat) 2000

Újabb Johnny Depp film, bár ő inkább mellékszereplő. A történetben egy maradi francia kisvárosban csokoládéboltot nyit egy frissen odaköltözött nő. Ismeretlenül is tudja, kinek melyik a kedvenc csokoládéja, és ő maga el is készíti mindegyik csodás változatot. Ráadásul ezek jótékony hatással vannak az emberek egészségére (igen, még a férfiakra is jó hatással :)), felszabadítja rejtett vágyaikat, sőt egyesek szerint erkölcsi romlásba viszi az embereket. Öt Oscar-díjat vitt el a film.  Személy szerint valamilyen különleges csokoládé vagy csokoládékülönlegesség majszolását ajánlanám a filmhez. De vigyázat: nem csokit! Hanem csokoládét! Nagy, nagy különbség....

 

 

 

4. Igazából szerelem (Love actually) 2003

Igazából szerelem (szeretet) vesz minket körül... mindig, mindenhol. Legyen az kisfiú, gyászoló felnőtt, reménytelenül szerelmes nő vagy férfi, egymás nyelvét nem értő vagy a társadalmi pozícióban egymástól távol eső emberek. Legyen az szerelem, szeretet vagy szimplán csak pár jó kaland iránti vágy. A film rengeteg apró történetből áll. Van, akinek szentestéig beteljesül a szerelme, és van, aki minden reményét elveszti addigra, de végül a szálak akkor is összefutnak. Kicsit drámás, kicsit vígjátékos, több férfit is láttam már nevetni közben, ami azért bíztató  :)  Az időjósok szerint a hó és a hideg kitart Valentin-napig, szóval talán nem annyira időszerűtlen karácsonykor játszódó filmet nézni.  Szinkronosan egy Billy Mack-es jelenetet sikerült találnom belőle. Habár a sztori úgyis annyira szerteágazó, hogy egyetlen videóba nehéz lenne belesűríteni. 
 

 

 5. P. S. I love you, 2007

 A filmet vígjátékként jegyezték be, de pillanatnyilag ez az egyetlen olyan mozi, amin hüppögni is szoktam a végefelé, titokban. Fura az, mikor a férfi főszereplő már a film elején meghal. De még furább, hogy egyedül maradt feleségét hátrahagyott levelekkel, ajándékokkal próbálja visszaterelni a boldogtalanságból. Nálam már az ír férfiak miatt is nyertes a film, de a bolondossága is meghódított.
 

 

6. 27 idegen igen (27 Dresses) 2008

A drámaibb témákról most áttérek a vígjátékosabbakra. Jane eddig 27 másik nőnek segített tökéletes esküvőt szervezni, de sehogy sem sikerül előbbre lépnie, hogy meghódítsa álmai férfiát. Megteszi helyette a húga, és azonnal fel is kéri esküvőszervezőnek. Íme a történet konfliktusa, mondaná egy elemző, ugye. Ja, és hiányzik még a képből a vicces újságíró, aki antiromantikus, antiesküvős, satöbbi, és mégis esküvőrovatot vezet...

 

7. Made in Hungária, 2009

Ez annyira friss, hogy talán reklámoznom sem kell. Nagyon jó zenével nagyon jó történet, nem egy helyen sírva röhögős. Mindenkinek, aki szereti a rock and rollt, de szerintem még azoknak is, akik nem  :)

 

 8. Csajok háborúja (Bride Wars) 2009

Emma és Liv a legjobb barátnők, gyerekkoruk óta közös álmok szerint tervezik az esküvőjüket. De aztán a véletlen úgy hozza, hogy mindkettőjüknek ugyanott, ugyanakkor... És ezzel vége is a barátságnak, egyre azt keresik, hogy lehetne kiszúrni a másikkal, aki nem hajlandó lemondani az időpontjáról. A helyzet odáig durvul, hogy végül a nagy napon még össze is verekszik a két menyasszony. És egyikük végül nem megy férjhez...

 

9. 40 nap, 40 éjszaka (40 Days and 40 Nights) 2002 

Matt nem tud szabadulni legutóbbi kapcsolata árnyától, így megfogadja, hogy megtisztulásként böjtölni kezd: a szex minden formáját kihagyja 40 napra és 40 éjszakára. Azonban rövidesen megismerkedik egy lánnyal, akivel alakulhatna valami, de mi van, ha hozzá sem érhet? Ráadásul a haverok internetes fogadásokat kötnek, hogy melyik napon törik meg az akaratereje, mert egyre nehezebb tartania a fogadalmat. A legjobb, mikor Erica barátnője megkérdezi: vibrálós virág volt? Sajnos, ebből sem került elő magyar előzetes vagy részlet.

 

 10. Dirty dancing 2.,  2004

 Katey kelletlenül Havannába költözik a szüleivel, de hamar rájön, hogy a sznob társaságon kívül is van élet: belekeveredik a szegény kubaiak életébe, megismerkedik a keringőnél szenvedélyesebb kubai zenével és tánccal. Szerintem sokkal jobb, mint az első rész volt. A zene és a történet is sokkal jobb, sőt Patrick Swayze is sokkal dögösebb. 

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://brannaghpraktikai.blog.hu/api/trackback/id/tr351734880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása