Brannagh praktikái

Ezen az oldalon gyűjtögetem a kreatív hobbis, kézimunkás és konyhai eredményeimet. :) Lesznek saját ötletek, és sokfelől begyűjtöttek kipróbálása, leírások, receptek, különféle napi élethelyzetek, viccesek, bosszantók, szívemnek kedvesek egyaránt. Remélem, másnak is hasznára lesz a gyűjteményem. :)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

A koleszos pizza

2011.05.17. 16:59 - Brannagh

Címkék: konyha recept lakoma

Nem, nem a 10 km-en belüli pizzafutárok telefonszámának felsorolása következik. Ez egy hajszálnyival olcsóbb, és még egy hajszálnyival gyorsabb változata a pizzának. Mármint a kollégistákénak. Meg azoknak, akik megennének egy jó melegszenyót, és nagyon mosogatni sem akarnak. Az egésznek az alapja évekkel ezelőtt kezdődött, mikor a buszon, a hátam mögött beszélgetőktől lenyúltam az ötletet: srác magyarázza: a gyors rántotta az olyan, hogy rácsapod a tojást a kenyérszeletre, belököd a mikróba és a voállááá. A kajával meghódítani kívánt lányzónál ez a téma nem jött be, mert a tojásról máris a szalmonellára asszociált, és ezen már a vacsimeghívás sem segíthetett. Nekem viszont jól jött, ez képezte később a kollégista pizza alapját.

Ami úgy készül, hogy: fogod a két karéj kenyeret, szigorúan a héjában, mert ez fogja megakadályozni, hogy a tojás vándorútra keljen. Sűrűn benyomogatod a szeletek közepén a tésztát, ebbe a vájúba ütjük az egy-egy tojást szeletenként. A következő fontos, de tényleg: a tojássárgát mindenképpen (!) ki kell lyukasztani. Elmulasztásával megtapasztalhatod azt a frászt, amit a mikróban felrobbanó tojás okoz, és ezen végül a szendvics elfogyasztása sem fog jobbítani, mert a tojássárga ezáltal ehetetlenül kiszáradt, szendó mehet a kukába. Egyébként a mikrót is ki kell majd súrolni, nem éri meg. Sárgalyukasztás után a következő lépés a további feltétek felpakolása: kolbászkarikák, sajtszeletek, hagyma, felvágott, piros arany, ami a hűtőben van. Kb. 4 perc erős mikrózás. Mindenképp meg kell szilárdulnia a tojásnak a fogyaszthatósághoz, ugye. A felkarikázott uborka csak ezután jön. Ha kész, akkor pizza alakban 3-3 szeletre vágjuk mindkét kenyérkaréjt. Fogyasztás után egyetlen tányért és egyetlen kést mosogatunk.   :)

A bejegyzés trackback címe:

https://brannaghpraktikai.blog.hu/api/trackback/id/tr272911504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása