Brannagh praktikái

Ezen az oldalon gyűjtögetem a kreatív hobbis, kézimunkás és konyhai eredményeimet. :) Lesznek saját ötletek, és sokfelől begyűjtöttek kipróbálása, leírások, receptek, különféle napi élethelyzetek, viccesek, bosszantók, szívemnek kedvesek egyaránt. Remélem, másnak is hasznára lesz a gyűjteményem. :)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Amerikai palacsinta

2011.08.13. 21:31 - Brannagh

Címkék: konyha recept sütemény lakoma

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 cs sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 kk só
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tej

A habverővel csomómentesre kutyult összetevőket majdnem ugyanúgy kell kisütni, mint a rendes, hazai féle palacsintát. A különbség, hogy ez a tészta jóval sűrűbb, ezért nem folyik szét, és nem is kell vékonyra elkenni a sütőben, hanem az óvatosan egy helyre csorgatott tésztát hagyjuk olyan vastagságban megdermedni, amilyet magától felvesz. A végeredmény kb. csészealátét nagyságú és 1-1,5 cm vastag tészta lesz. Természetesen ugyanúgy mindkét felét sütjük, szép halványbarnára, mint a rendes palának. Feltétnek én nagyon megkívántam a friss epret, de az sajnos most nem aktuális, maradtunk végül a nemrég eltett cseresznyelekvárnál, ami épp kellőleg folyós állagú.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brannaghpraktikai.blog.hu/api/trackback/id/tr973151542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása