Brannagh praktikái

Ezen az oldalon gyűjtögetem a kreatív hobbis, kézimunkás és konyhai eredményeimet. :) Lesznek saját ötletek, és sokfelől begyűjtöttek kipróbálása, leírások, receptek, különféle napi élethelyzetek, viccesek, bosszantók, szívemnek kedvesek egyaránt. Remélem, másnak is hasznára lesz a gyűjteményem. :)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

"Ej hová is kapjak?"

2009.08.13. 20:38 - Brannagh

Címkék: origami recept környezetbarát varrás kötés decoupage horgolás kreatív hobbi újrafelhasznált

Üdv minden erre tévedőnek!   :)

 

Nem is gondoltam volna, mikor az oldal beállításait megcsináltam, hogy mennyivel nehezebb lesz megírni a bemutatkozó cikket :) Olyan "ej, hová is kapjak?" érzés volt. Aztán gondoltam, a könnyebbik végén fogom meg a munkát, fogtam a fotómasinériát és körbekattogtattam a házat saját kétkezi munkával létrejött kreatívságok után kutatva. Lett is hamar több, mint 200 fotó - kezdetnek. Futólag átnézve a témaköröket, valami ilyesmi jött ki:

  • kötés (már haladó szintűnek  vélem magam)
  • horgolás (ezt most tanulgatom autodidaktice, de mielőtt bárki a szívéhez kapna, haladok ám tisztességesen vele :))
  • teapapír hajtogatás, avagy az origami egy fajtája
  • decoupage, ami sokaknak ismerős, és nyilván én sem fogok újakat mondani, de talán pár ötletet tudok adni
  • szőttesek (egyenesen a szövőszékről) sajna, lehetőségem már egy ideje nincs, csak régebbi darabokat tudok bemutatni, de hosszú távon hajtok ám a saját eszközökre :)
  • ládák, bútorok, csupa-csupa öreg, régi, (egyesek által kacatnak tartott) holmik felújítása, újrahasznosítása, vagy ahogy tetszik nevezni
  • varrás (egyrészt a kötés-horgolás kapcsán, másrészt önállóan is) ja igen, kivitelezés a jó öreg szovjet táskavarrógépen :D
  • ékszerkészítés (gyönygyfűzés, decoupage, kötés, horgolás, origami, hímzés, stb. stb.)
  • matricafestés (ami esetemben nem matrica, mert nem lehúzható a végeredmény, de erről majd később)
  • textilfestés egyik-másik válfaja
  • receptek dögivel, kedvencek és egyebek is (szeretem a tradicionális konyhát)
  • talán még egy kevés kertezés is, mert kitűzött cél, hogy az MME-től madárbarát kert elismerést (és felkalapálható táblát!) kapjunk - éljen az oxigéndús vidéki levegő és a kertes ház

Több most hirtelen nem jut az eszembe, de úgyis folyamatosan bővül a repertoár, szóval ez nem is olyan nagy gond. Ellenben! Sietnék leszögezni a környezettudatos hozzáállást: lesz sok újrafelhasznált (mások szerint szemétre vetendő) alapanyagból készülő holmi, ami olcsóbb is, mintha az ember nagybevásárlással kezdene neki a hobbizásnak. De nem is vagyok pazarláspárti, ezért ez számomra nagyon fontos szempont. Hogy pár példát mondjak: teafiltertasakból gyönyörű karácsonyfa díszek origamizása, elszakadt lepedő felcsíkozásával "fonal" készítése, préselt virágok díszfelhasználása, stb. 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brannaghpraktikai.blog.hu/api/trackback/id/tr561307823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása