Brannagh praktikái

Ezen az oldalon gyűjtögetem a kreatív hobbis, kézimunkás és konyhai eredményeimet. :) Lesznek saját ötletek, és sokfelől begyűjtöttek kipróbálása, leírások, receptek, különféle napi élethelyzetek, viccesek, bosszantók, szívemnek kedvesek egyaránt. Remélem, másnak is hasznára lesz a gyűjteményem. :)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Körtefelfújt... vagy inkább sült körtehab?

2009.09.28. 11:01 - Brannagh

Címkék: konyha recept sütemény lakoma

Sajnos rég jutottam oda, hogy újabb bejegyzést írjak, de most végre itt van egy finom, és nagyon is fogyókúrás  recept. Nem feltétlenül körtéből, persze, bármelyik aktuális gyümölcsből finom lesz. 

Hozzávalók:

 kb. 30 dkg körte

 2 tojás

 kb. 5 dkg zabkorpa vagy  búzakorpa

 kevés sütőpor

 egy evőkanálnál nem több  liszt

 folyékony édesítőszer ízlés  szerint

 

 

A tojásokat szétválasztjuk, de ez minden, ami némi konyhaügyességet igényel a sütihez. A fehérjét külön felverjük jó keményre, de cukor nélkül ám. A sárgáját elkeverjük a korpával, sütőporral, liszttel, édesítővel, és a babapépes állagúra darált (vagy turmixolt) gyümölccsel. Ha ez utóbbi megvan kóstolópróbát tartunk, hogy elég édes-e :). Végül kanállal óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Szépen el lehet keverni, ha csak az egyik irányba kavarunk a kanállal, én az óramutató járásával megegyezően szoktam, de ez már mindegy. Lényeg, hogy csak egy irányba, különben könnyebben összeesik a hab. 

Célszerű a krémet muffinformába, vagy más kisebb méretű edénykékbe tölteni: így gyorsabban és alaposabban átsül. Díszítésnek szurkáljunk bele a tésztába még néhány vékony pálcikányi körtét. 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 10 percig, illetve tűpróbáig. Ha letelt a 10 perc, kapcsoljuk le a sütőt, de ne nyissuk ki az ajtaját, hanem hagyjuk bent a forróságban még vagy negyed órát a sütit. Ilyenkor még bőven tud sülni, de közben a sütővel sok-sok energiát takaríthatunk meg. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha ilyen szép maciformában sütjük, valószínű, hogy egy kisgyerek sokkal szívesebben eszi meg még a kevésbé kedvére való ételeket is. Díszethetjük a macit lekvárral, például lehet neki szemet, orrot, sálat rajzolni. 

 

Jó étvágyat! Nyami :D:D

A bejegyzés trackback címe:

https://brannaghpraktikai.blog.hu/api/trackback/id/tr71412391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása