Brannagh praktikái

Ezen az oldalon gyűjtögetem a kreatív hobbis, kézimunkás és konyhai eredményeimet. :) Lesznek saját ötletek, és sokfelől begyűjtöttek kipróbálása, leírások, receptek, különféle napi élethelyzetek, viccesek, bosszantók, szívemnek kedvesek egyaránt. Remélem, másnak is hasznára lesz a gyűjteményem. :)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Hogy nem szárad le a kezük...

2010.08.19. 14:59 - Brannagh

Címkék: fotó erdő hulladék környezetbarát

 ... és más hasonló jókat. Esetleg apai és anyai ágon ugyanezeket, elvégre nem nekik kellett volna kölyökkorukban megnevelni őket? Vagyis azokat, akiktől nem lehet nyugisan elmenni kirándulni egyet, mert az ember kénytelen hol térdig, hol csak bokáig gázolni az erdőbe hordott hulladékban. Persze a jólneveltebbek csak a csikket dobják el. Tőlük legfeljebb leégne az erdő. Mindezt már pár méterrel a tiltó tábla után. Különben már az is fantasztikus, hogy táblának kell felhívnia a figyelmet, hogy úgy tűnik, a terület "senkié", attól még nem kéne szemétlerakónak használni a helyet. 

Jellemzően szinte bármilyen kirándulóúton bármilyen szemetet lehet találni, de eddig főleg otthon túrázgattam a hegyen, és ott max. az eldobott papírzsepi, vizespalack volt a legrosszabb. Előbbi magától is elbomlik pár hét alatt, utóbbiakat rendszerint felveszem és kidobom a következő túraállomásnál lévő szemetesbe. Ha már a gazdájának nehezére esett. Most azonban gombászolni támadt kedvünk a kedvencemmel, kerestünk hozzá egy erdősebb helyet, hátha lesz valami alapon. Beírom én, de be ám, hogy hol: Üllőn, a Gárdonyi és a Gyár utca sarkán egy földesúton indultunk el a fák közé. Ezt csak azért mondom, mert ami ott van, az tuti a környékbeli lakosok sara, elvégre épeszű ember nem hordaná 10-20-30 km-re a szemetét. Az alábbi fényképek tanúsága szerint egyikük valószínűleg a Szent János kórházban dolgozik, nyilván onnan lopta a kukazsákot. Vagy esetleg maga a János kórház hordja oda a csomagjait???

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brannaghpraktikai.blog.hu/api/trackback/id/tr172233241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Linoly 2010.08.31. 11:06:20

Nem kell sajnos olyan messze menni, Siklós közeli erdőkben is találkozhatsz ugyanezzel a képpel. Nem egyszer bukkantunk lovaglás közben kidobott tévékre, elhasználódott ágymaradékokra, elhajított pelenkákra, és a jóég tudja még mire. Szomorú látvány..
Vannak akik ezen is túl tesznek. Nem csak a szemetüktől szabadulnak meg egy vállrándítással, hanem megunt házikedvenceiktől is. Egyszerűen csak lehozzák őket az erdőbe, kirakják oda, ahonnan már biztos nem találnak haza, és sorsukra hagyják szegény kutyusokat. Nem is gondolva, hogy ezek a kutyák egymásra találva falkákat alkotnak, vadásszák az állatokat és veszélyeztetik a környékbeli lakosokat, kirándulókat. Előbb-utóbb pedig egy vadász puskája vagy a végső éhezés, elgyengülés okozza halálukat..
Talán ezek az emberek(?) megérdemelnék, hogy az udvarukat használjuk szemétlerakónak vagy ugyanazt a sorsot kapják, amit megunt kutyájunak szántak.

Brannagh · http://studiolum.blog.hu 2010.08.31. 11:11:16

@Linoly: Igen, és ezek mind veszélyes hulladékok, mint pl a tv, amit mondtál. Házikedvenceknél én főleg a kitett ékszertekiket szoktam sajnálni. Ha már nem kell, sokszor az első pocsolyában végzik. És nekik ilyenkor még esélyük sincs a túlélésre. Ami persze nem jelenti, hogy a kutyáknak jobb lenne....

Brannagh · http://studiolum.blog.hu 2010.08.31. 11:12:11

Ja, egyébként írtam még aznap az üllői önkormányzat honlapjára, hogy fertőzütt hulladék feliratú zsákot találtunk. Azóta sem kaptam választ, de kíváncsi leszek, ott lesz-e még, amikor legközelebb arra járunk. Van egy olyan érzésem, hogy igen.


süti beállítások módosítása