Az alábbi finomság két napja van nálunk vacsoraterítéken, mert nagyon finom, laktató és maradékokból is elkészül, ráadásul szerintem egészséges is, bár azért egy masszív fogyósnak nem ajánlanám a kalóriatartalma miatt. A recept maga leginkább talán egy esztétikai érzék nélkül elkészített charlotte-hoz hasonlít. Az alapelv a következő: az esti gyümölcssalátába vagdald bele a három napos szikkadt zsömlét, majd az egészet kutyuld meg némi felvert tejszínhabbal. Még gazdaságos is, mert az 500 ml-es kb 300 forintos habtejszínből és fejenként és alkalmanként egy-egy narancsból és almából 4 ember 2 nagyon bőséges vacsorája jött ki. A száraz zsömi persze helyettesíthető bármilyen péksütivel vagy keksszel, babapiskótával, a tejszínnek pedig kiváló alternatívája lehet a tej, a tojáshab vagy a tojásos-tejes öntet is, esetleg egy kis puding.
Maradékból édesség
2011.01.19. 19:47 - Brannagh
Címkék: gyümölcs konyha recept lakoma újrafelhasznált
A bejegyzés trackback címe:
https://brannaghpraktikai.blog.hu/api/trackback/id/tr22598610
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek