Brannagh praktikái

Ezen az oldalon gyűjtögetem a kreatív hobbis, kézimunkás és konyhai eredményeimet. :) Lesznek saját ötletek, és sokfelől begyűjtöttek kipróbálása, leírások, receptek, különféle napi élethelyzetek, viccesek, bosszantók, szívemnek kedvesek egyaránt. Remélem, másnak is hasznára lesz a gyűjteményem. :)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Technológiai zsákutca: az orrtyű

2012.01.20. 13:11 - Brannagh

Címkék: tél kötés kreatív hobbi

A pártyű olyan sikeres volt... ebből kiindulva készült az orrtyű. Meg abból, hogy ha egy kicsit is lehűl a levegő a szobában, akkor az orrom fázik először. Biztos, mert olyan szeles hely. Zsibbad és érzéketlenné válik, még jó, hogy nem lesz libabőrös. Épp ezért készült az orrtyű, meg tulajdonképpen fogadásból is: merem-e bevállalni a nyilvános szereplést (fotót) ebben a szépségben.

Megkötöttem alig két óra alatt, hiszen igen aprónak kell lennie. Piros-fehér csíkos kis háromszög lett, széltében alig 10 centi, a magassága kb. 6 centi. Félbehajtva, oldalt összevarrva ránézésre nagyon csinos kis tyűt kapunk. A rögzítés érdekében a tövébe varrtam egy vékony gumit, ami elvileg az orrcimpákra rögzíti (a fejemen keresztülvezetett kötő olyan kezdetlegesnek tűnt). Épp csak azzal nem számoltam, hogy ez a gumi alapjaiban rombolja le a tervet: elszorítja a légáramlás helyét, és akkor már oly mindegy, hogy fázik-e az az orr, avagy sem. Ennélfogva az orrtyűről megállapítottuk, hogy bájos, ámbár igen rosszul funkcionáló eszköz. De társadalmi igény nyilván lenne rá :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brannaghpraktikai.blog.hu/api/trackback/id/tr563593942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peti Szalma 2014.12.03. 21:25:55

Szia :) szeretném a segítségedet kérni abban, hogy hogyan tudnám megcsinálni ezt az orrtyűt. Nagyon remélem hogy segitesz:) előre is köszi :)

Brannagh · http://studiolum.blog.hu 2014.12.08. 23:09:01

Szia! Tulajdonképpen nem nagy dolog, egyszerűen egy háromszöget kell kötni. Azt hiszem, kb. húsz szemmel kezdtem az alján, és soronként egy-egy szemet szemet szűkítettem. Ha megvan, össze kell varrni süveg alakúra. De komolyan nincs semmi értelme :) Madzagos rögzítés nélkül nem áll meg az orron, ráadásul lélegzés közben telemegy az ember orra apró szöszökkel. Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor űn. babafonalat vegyél, az kevésbé szöszölődik.


süti beállítások módosítása