Brannagh praktikái

Ezen az oldalon gyűjtögetem a kreatív hobbis, kézimunkás és konyhai eredményeimet. :) Lesznek saját ötletek, és sokfelől begyűjtöttek kipróbálása, leírások, receptek, különféle napi élethelyzetek, viccesek, bosszantók, szívemnek kedvesek egyaránt. Remélem, másnak is hasznára lesz a gyűjteményem. :)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Szövőkeret

2011.04.29. 20:34 - Brannagh

Címkék: hulladék textil környezetbarát gyűjtögetés kreatív hobbi újrafelhasznált szövés

Végre felvetettem az új szövőkeretemre. Valójában már vagy fél éve megvan, csak eddig hol időm nem volt, hol kedvem utánajárni az alapanyagoknak, ilyesmik. A keret nagy, nagyjából 1 méter széles, 1,5 méter magas. Szóval kb. 1m x 2m-es darabok készülhetnek rajta, maximum. A héten vettem hozzá fém pálcákat is, mint kiderült, felesleges volt 1,2 m széles pálcát kergetni, nagyon jól meg lehetett oldani két darab 70 cm-essel is. 1 méter széles felvetést akartam készíteni, nem számoltam kifejezetten a szálak közti távolságot, és a szálszámot sem terveztem előre. Utólag megszámolva éppen 190 szál lett. Egy teljes délelőttömbe került a felvetés, és a végére a sok hajolgatástól összejött egy tisztességes izomláz is, de annyi baj legyen  :)  Másnap elkészült a szálemelő rendszer, egyelőre még csak kicsiben, de van már tervem egy kicsit automatizáltabb megoldásra is. Egyelőre ez így megfelelőnek tűnik, különösen, mivel a vetélőim jobb híján rövidek. Bár az az igazság, hogy ezzel kényelmesebben lehet dolgozni, nem kell nagyon hadonászni velük.

A rongyszőnyeg otthoni és rokonságbéli maradék anyagokból, főleg ágyneműhuzatokból, és ugyanilyeneknek a turkálós változataiból készül. Úgy tervezem, hogy minden darabon 50x50 cm-es egyszínű négyzetek lesznek egymás mellett, így ha több darabot készítek, összevarrhatóak lesznek egy kockás mintájú padlószőnyeggé is akár, ez már csak a kitartástól függ. Ha pedig át kell telepíteni pl egy másik lakásba, akkor az egyes darabokat egymáshoz rögzítő öltések eltávolításával a szőnyeg bármilyen alakúra variálható lesz, hiszen az egyes minták minden irányból passzolni fognak egymáshoz. Aki kidobná ágyneműjét, lepedőjét, függönyét, bátran továbbíthatja hozzám, jó helyre fog kerülni  :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brannaghpraktikai.blog.hu/api/trackback/id/tr622865378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása