Brannagh praktikái

Ezen az oldalon gyűjtögetem a kreatív hobbis, kézimunkás és konyhai eredményeimet. :) Lesznek saját ötletek, és sokfelől begyűjtöttek kipróbálása, leírások, receptek, különféle napi élethelyzetek, viccesek, bosszantók, szívemnek kedvesek egyaránt. Remélem, másnak is hasznára lesz a gyűjteményem. :)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Új vendégek a kertben: őszapók és meggyvágók

2010.01.21. 14:36 - Brannagh

Címkék: video madár lakoma madárbarát

Ahogy haladunk előre a télben, egyre fogy a környékbeli erdőkben, a hegyen a madarak élelme, főleg a magok. Épp ezért az idő teltével egyre több és többféle madár környékezi meg a kerti etetőket. Habár nekem az a személyes véleményem, hogy még pletykálnak is :) Első évben, mikor kitettem az etetőket, szinte csak verebek jöttek, azok meg ugye amúgy is itt laknak a kertben és a szomszédnál egész évben. Rákövetkező évben megjöttek a zöldikék és a tengelicek, gerlék és elvétve egy-egy cinke. Idén már rengetegen jönnek, és mindig újak és újak. Az eddigi vendégeken kívül a széncinkék és a kék cinkék, fenyőpintyek, erdei pintyek, csízek, és most a legújabb: három meggyvágót láttam ma az etetőn, néhány nappal ezelőtt pedig őszapók lepték el a gombócokat. Sajnos az őszapókról csak egy képet sikerült csinálni, mivel a masinában épp lemerültek az elemek. De azért nagyon szépek: 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Most pedig néhány kép és videó jön a meggyvágókról (és zöldikékről, verebekről, tengelicekről, satöbbi):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brannaghpraktikai.blog.hu/api/trackback/id/tr651690217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.01.24. 12:30:19

Nagyon jó fotók, filmek a kis kosztosokról! Nagy öröm látni őket: amikor még otthon laktam, kertes házban, mi is mindig etettünk. Volt olyan tél, hogy 20 madárfajt számoltunk az etető környékén. Kicsit távolabb szalonnát is tettünk ki a szarkáknak, egyszer egy ölyv is odatévedt, de többször nem láttuk :)
Érdekes, hogy nálatok milyen békesség van, nálunk a zöld pintyek elkergették a többieket, ha megérkeztek, mindig volt haddelhadd.
Egy tipp, hogy a földre lehet almát tenni, a rigók imádják.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.01.24. 12:30:23

Itt nálunk a közép-Mecsekben valahogy az őszapók nem hemzsegnek, vagy csak annyira félénkek, hogy még a kisvárosi tömeg is sok nekik. Bár ahogy nézem, ez nem lehet gond.

A képek szuperek lettek, nekem a meggyvágók a személyes kedvenceim:)

Brannagh · http://studiolum.blog.hu 2010.01.24. 13:05:03

@vészmadár (pica pica): akkor majdnem szomszédok vagyunk, ugyanis siklósi vagyok (pontosabban gyűdi). Örülök ám, hogy dícséritek a képeket :) köszi

Pegasus · http://kutyuszoba.blog.hu 2010.01.24. 13:15:30

A földi alma nem rossz ötlet, mi a multkor sütőtök belet raktunk ki. Hátha rákapnak. A macska meg szerencsére túlságosan el van kapatva, így nem vadászik

Brannagh · http://studiolum.blog.hu 2010.01.24. 13:16:25

@Rékuc: köszönöm a dícséretet, nagyon is jól esik :) Sajnos a feketerigóink télen valamiért nincsenek velünk, de tavasszal és nyáron állandóan itt énekelnek a villanyoszlopon és a szomszéd fenyőfáján, van hogy órákig hallgatom őket. Azt hiszem, valamelyik közeli bokorban fészkelnek, de látni nem láttam őket, nem is kerestem, el ne menjenek.

Brannagh · http://studiolum.blog.hu 2010.01.24. 13:20:50

@Pegasus: ha elég nagy a belátható szabad tér (télen a lomb hiánya miatt ez könnyű) akkor nem lehet nagy baj

Naó 2010.02.24. 13:03:29

Én is nagyon örülök a képeknek, imádom őket nézni. Az a szerencsés helyzetem van itt Budapesten, hogy az irodám ablaka előtt van egy aranyalmafa, és az ablakpárkányomon tudom etetni a kis csodákat. Ez a néhány grammnyi kis élet az én számomra a világ csodája. Nagyon szeretem őket, és kimondhatatlanul szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen közelről figyelhetem őket.Kékcinkék, zöldikék, széncinegék, tengelicék, és egy vörösbegy . FANTASZTIKUS!


süti beállítások módosítása