Brannagh praktikái

Ezen az oldalon gyűjtögetem a kreatív hobbis, kézimunkás és konyhai eredményeimet. :) Lesznek saját ötletek, és sokfelől begyűjtöttek kipróbálása, leírások, receptek, különféle napi élethelyzetek, viccesek, bosszantók, szívemnek kedvesek egyaránt. Remélem, másnak is hasznára lesz a gyűjteményem. :)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Kézzel festett póló - Férfiaknak valentin-napra

2010.02.09. 17:14 - Brannagh

Címkék: ajándék textil valentin nap kreatív hobbi

Ez egy egészen könnyű és bármilyen irányba variálható ajándékötlet a fiúknak. Ők ugye, szeretnek pólót hordani, pláne vicces pólókat. A neten rengeteg megfelelő poénos képet lehet találni, sőt ugye akár feliratokat is lehet készíteni. A megfelelő alatt azt értem, hogy ezeket a képeket nemigen lehet árnyalni például, ezért tartózkodjunk az impresszionista festőkkel való versengéstől. A legjobb kettő, maximum három különböző szín felhasználásával készíteni a képet. Én egy fekete-fehéret, illetve egy fekete-fehér-pirosat mutatok be. Alapanyagnak a legjobb a fehér színű póló, azon érvényesülnek  legjobban a színek és a vonalak. Én speciel mindig Novelle márkájút használok. Nem drága (kínaiban lehet kapni), abszolút nem nyúlik ki, nem bolyhosodik, a festék nem maszatolódik el rajta. Textilfestő filceket bármelyik kreatív hobby boltban lehet kapni, általában kétféle vastagságban, és rengeteg színben. Érdemes végiggondolni a vastagság dolgot: a kontúrokat először a vékonnyal húzzuk meg, a kitöltést pedig sokkal könnyebb a vastaggal készíteni. Főleg, ha nagy kiterjedésű a kép, akkor több filcre is szükség lesz.

 

 

 

 

 

 

 

Szóval már csak a képet kell kiválasztani a netről, majd kinyomtatni a megfelelő méretben. Én legalábbis nem vacakoltam azzal, hogy kézzel nagyítsam fel. Ezután a kinyomtatott képet becsúsztatjuk a pólóba, és úgy rögzítjük gombostűvel, hogy a kép vagy felirat a megfelelő helyre kerüljön. Ezután szükség lesz egy talpas kislámpára és egy üveglapra. Ültünkben a térdünkre támasztjuk az üveglapot, rátesszük a pólót a rögzített mintával, alá a bekapcsolt lámpát, és a kép máris nagyszerűen átlátszik a fehér anyagon: lehet is rajzolni. Ha nem látszana át eléggé, akkor a papírlapon sötét filccel vagy ceruzával körbe kell rajzolni a kontúrokat, de mindenképp olyannal, ami nem fogja megfogni belülről a textilt. Innen már csak egy kis kitartásra van szükség.

Persze az eredmény közel sem lesz olyan tökéletes, mintha gyárilag ráfestett minta lenne. Az első mosással meg fog kopni a felvitt szín, viszont ezzel együtt a kontúrok sokkal tökéletesebbek lesznek, mert elmosódnak a filccel húzott vonalkázások. Kevésbé hat majd kézzel készültnek a minta. A NO MA'AM-es pólót kb. egy éve, az Achmedest kb. másfél éve festettem, és az első egy-két mosás után már nem jelentkezett jelentősebb kopás. Mindenesetre figyelembe kell venni a filcek (vagy más használt festékek) kezelési útmutatóját, elsősorban azt, hogy hány fokon lehet majd mosni a pólókat. Ez egyébként kb. 40-60 fok szokott lenni. 

Achmed, a halott terrorista

Azt hiszem nagyon sokan ismerik Jeff Dunhamet és a bábuit, köztük az egyik legkedveltebb Achmed, a halott terrorista. A hasbeszéltetett bábukkal eddig két magyar felirattal elérhető dvd-je jelent meg, sírvaröhögősek elejétől a végéig. Akik esetleg nem ismerik, azoknak itt lesz egy youtube-os videó példaként, az oldalsó lista alapján pedig elejétől a végéig végignézhető a teljes műsora. Csak könyörgöm senki ne kérdezze meg, mikor jelenik meg szinkronosan  :)))  Achmed nagyszerű mondásai közül jópárat fel lehet használni pólótémaként. Például:

"If this is paradise, I have been screwed!"

"Silenc! I kill you!"  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al Bundy: NO MA'AM

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood, vagyis: Férfiak Nemzetközi Szövetsége az Amazon Nőuralom Ellen. Párom szerint Al Bundy (Egy rémrendes család) legnagyszerűbb tette volt ezen szövetség létrehozása, és mivel a tagoknak feliratos pólóik is vannak, hát muszáj volt egyet rajzolnom neki  :)  Már többen is nézték eredetinek, és érdeklődtek, hol lehet beszerezni. Egyébként szerintem valentin-napra kifejezetten jópofa ajándék egy ilyen. Hadd higyje szegény pasas, hogy nem akarjuk elnyomni  :)))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://brannaghpraktikai.blog.hu/api/trackback/id/tr511743174

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bálint, a birka! 2010.02.11. 10:26:52

Nemsokára megint itt van az az "ünnep", amit a leginkább a giccsgyártók várnak epekedve: ilyenkor ugyanis Bálint felvásárol több tonna piros szívecskét, neonszínű nyeles miniballont, ledszemű, gázolt pl...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.



süti beállítások módosítása