Brannagh praktikái

Ezen az oldalon gyűjtögetem a kreatív hobbis, kézimunkás és konyhai eredményeimet. :) Lesznek saját ötletek, és sokfelől begyűjtöttek kipróbálása, leírások, receptek, különféle napi élethelyzetek, viccesek, bosszantók, szívemnek kedvesek egyaránt. Remélem, másnak is hasznára lesz a gyűjteményem. :)

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Kötött bébihálózsák

2010.11.21. 15:47 - Brannagh

Címkék: kötés kreatív hobbi újrafelhasznált gyerek dolog

Ezt a hálózsákocskát kizárólag maradék fonalakból készítettem. Ha jobban belegondolok, csak a rávarrt maci foltot vásároltam hozzá. A fonalak a nagyim maradékjai közül vándoroltak hozzám, a cipzárt és a gombokat pedig régi ruhákból bontottuk ki, eddig a rongyosszekrényben várták a sorsukat. Elvégre nem dobunk el olyasmit, ami még hasznos lehet, nem?  :)  Anyu szerint ez még kiskoromból ragadt rajtam, mikor az öcsémmel régi csavarokat gyűjtöttünk, ez még bármire jó lehet jeligére. Megjegyzem, a csavarokat azóta se használtuk semmire, de a rozsda biztos jókat lakmározik.  

(A szürke és a lila egyébként ugyanaz a fonal, amiből a pártyűt is kötöttem.)

A lábrészen egy szőttes hatású mintát használtam, ami vízszintesen és függőlegesen bordás (3-3). Az összes többi részen egy sima-egy fordított patentminta van, kivéve a mandzsettákon és a nyakrészen, ahol két sima-két fordított a patent, vagyis a szokásos bordás mintát adja ki. A felső rész hajtókája gyakorlatilag a nyakrész folytatása, együtt szedtem fel hozzájuk a szemeket, de a hajtóka egyszerű sima kötésű, plusz három gomblyukat készítettem rá. Utólag belegondolva a hajtókának is 1s-1f mintával kellett volna készülnie, akkor nem pöndörödne fel egy picit, ahogy most a képen is látszik. Igazság szerint azonban egyáltalán nem volt kedvem visszaszedni. A cipzárat és a maci mintát varrógéppel varrtam fel. 

Ami még hiányzik: szándékomban áll bélést is készíteni a zsákhoz, valamilyen pamut anyagból, a tervek szerint patentos rögzítéssel. Így télen melegebb, nyáron vékonyabb lehetne a hálózsák. Gondoltam, csinálok még egy kapucnit is, szürke háttal, fehér szegéllyel, de ezt még nem döntöttem el véglegesen. 

A zsák most kb 65 centi hosszú, tehát relatív hamar kinőheti a baba. Azonban adott esetben az alja kibontható, és a szemek felszedésével az ellenkező irányba tovább köthető. 

A bejegyzés trackback címe:

https://brannaghpraktikai.blog.hu/api/trackback/id/tr872463243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rékuc 2010.11.23. 09:33:39

Ez nagyon tetszik!!! :) én most horgolni szeretnék egy mellényt, de nincs rá időm...még:)

Brannagh · http://studiolum.blog.hu 2010.11.23. 19:29:25

@Rékuc: Kuc, ez csak a fonal vastagságától függ :)
Egyébként ha mintákat, leírásokat keresel, nagyon tudom ajánlani ezt az oldalt:
www.garnstudio.com/lang/en/kategori_oversikt.php

Én a hosszú szárú norvég mintás zoknikba szerettem itt bele, de sajna nekem sincs időm nekiállni.... De sebaj, talán leszek még egyszer nyugdíjas :)

Rékuc 2010.11.23. 19:50:55

Köszi a tippet! :)
Majd ha nagyik leszünk.... :)


süti beállítások módosítása