Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2 cs sütőpor
- 2 tojás
- 1 kk só
- 10 dkg olvasztott margarin
- 10 dkg cukor
- 5 dl tej
A habverővel csomómentesre kutyult összetevőket majdnem ugyanúgy kell kisütni, mint a rendes, hazai féle palacsintát. A különbség, hogy ez a tészta jóval sűrűbb, ezért nem folyik szét, és nem is kell vékonyra elkenni a sütőben, hanem az óvatosan egy helyre csorgatott tésztát hagyjuk olyan vastagságban megdermedni, amilyet magától felvesz. A végeredmény kb. csészealátét nagyságú és 1-1,5 cm vastag tészta lesz. Természetesen ugyanúgy mindkét felét sütjük, szép halványbarnára, mint a rendes palának. Feltétnek én nagyon megkívántam a friss epret, de az sajnos most nem aktuális, maradtunk végül a nemrég eltett cseresznyelekvárnál, ami épp kellőleg folyós állagú.
Utolsó kommentek